תואר במדעי המוח והנתונים במרכז לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן, היחידי שזכה במענק של 3.6 מיליון אירו להובלת תוכנית בינלאומית יוקרתית.

תאריך
תקציר

מדובר בתוכנית יוקרתית בינלאומית אשר תפתח בפני הסטודנטים הזדמנויות מחקר בשיתוף בין מדינות וכן שילוב מוצלח בתעשיית ההייטק, הביוטק והתחום הקליני.

המרכז לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן פתח בשנים האחרונות מספר תכניות לימודים מתקדמות המתקשרות עם צרכי תעשיית ההייטק והסטרטאפים, תוך עידוד קשרים בינלאומיים.

הייחודיות של תוכניות אלו, הינה, בין היתר, רב-תחומיות המאכלסת תחת קורת גג אחת, חוקרים רב-תחומיים מביולוגיה, פיזיולוגיה, פסיכולוגיה, מדעי המחשב, בלשנות, פיזיקה ומתמטיקה.
הודות לתוכניות אלו הצליח המרכז לחקר המח לבנות ולהוביל קבוצות אוניברסיטאיות להגשה ולזכייה במענק ארסמוס
(Erasmus Mundus  ) לבניית תכנית לתואר שני, המובלת על ידי סטודנטים מצטיינים בתחומי המדעים.

שילוב לימודים במדעי המוח ומדעי הנתונים

המענק וההכרה בבר-אילן פותחים אפשרות שלא הייתה קיימת עד כה לסטודנטים ישראלים ולסטודנטים מכל העולם. זוהי הפעם הראשונה בה ניתן לאוניברסיטה ישראלית מענק הפותח אפשרות להכרה בינלאומית כחלק ממאגד של אוניברסיטאות אירופאיות מובילות לתכנית מאסטר ייחודי המשלב לימודים של מדעי המוח ומדעי הנתונים.

"הדור הבא של חוקרי המוח, נדרש להתמודד עם כמויות גדלות והולכות של נתונים ולהטמיע אותם בהבנת המוח", אמר פרופ' קורנגרין שיזם את המהלך להקמת המאגד בו הצטרפו לישראל אוניברסיטאות מפורטוגל, איטליה, קרואטיה, פינלנד והולנד.

"מתן המענק מהווה הכרה של האיחוד האירופי במצוינות של המרכז הרב-תחומי לחקר המוח ושל אוניברסיטת בר-אילן. זהו המענק היחיד מסוגו במדינת ישראל שיאפשר לנו גיוס של סטודנטים מעולים מכל העולם ואף יזכה אותנו בשם בינלאומי".

פרויקט ייחודי זה מציג תוכנית הכשרה נחוצה מאוד אך חסרה במדעי המוח והנתונים. המטרה הראשית היא פיתוח תכנית לימודים רב-תחומית משולבת במדעי המוח והנתונים כדי לטפח חוקרים בעלי ידע מעמיק בשני תחומים מרכזיים אלה.

הסטודנטים יוכשרו במדעי המוח ובמדעי הנתונים תוך יישום מיומנויות אלה לניתוח נתונים עצביים. הסטודנטים ילמדו ויחקרו בבר-אילן ובמוסדות ומדינות מובילות באירופה.

"תוכנית זו תחנך את הדור הבא של חוקרי המוח ותתאים אותם לעבודה בתנאים המשתנים של המאה ה-21. יכולת זו של מחקר והבנת ביג-דאטה תוביל לפריצות דרך בהבנת המוח ומחלות מערכת העצבים", מדגיש פרופ' אלון קורנגרין.

מטרה חשובה נוספת של התוכנית היא הרחבת ההבנה שיש לנו על אופן פעולת המוח האנושי ולהשתמש בידע הנצבר כדי להיטיב ולשפר את מצבם של בני האדם, למשל באמצעות פיתוח טיפולים למחלות פסיכיאטריות.

קורנגרין מעריך כי יכולת זו של התוכנית והבנת ביג-דאטה, תוביל לפריצות דרך בהבנת המוח ומחלות מערכת העצבים. "המענק מציב את אוניברסיטת בר-אילן כמובילה בתחומי ההוראה המתקדמת והבינלאומית, הרבה מעל המוסדות האחרים בארץ״.

המענק ניתן על ידי  Erasmus Mundus Joint Masters, תוכניות לימוד משולבות ברמת Mater, המועברות בשותפות בינלאומית של מוסדות להשכלה גבוהה ובולטים במצוינותם האקדמית וברמת האינטגרציה הגבוהה שלהם.

הכוונה לשתף סטודנטים ישראלים שיוכלו להיות בעתיד חוד החנית בתחום פורץ דרך.

פרופ' אלון קורנגרין, ראש המרכז לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן

להרשמה לתוכניות הלימודים יש לשלוח מייל  gondabrain.center@biu.ac.il