מקדמים מצוינות בינלאומית בחקר המוח

16 סטודנטים וסטודנטיות מצטיינים, מעשר מדינות, התחילו ללמוד השנה בתוכנית הלימודים לתואר שני במדעי המוח ומדעי הנתונים, המשותפת לאיחוד האירופי ואוניברסיטת בר-אילן.

BIU Erasmus

המרכז הרב תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן קלט השנה 16 סטודנטים בינלאומיים מצטיינים מרחבי העולם, לתוכנית היוקרתית לתואר שני במדעי המוח ומדעי הנתונים (NeuroData) המשותפת לבר-אילן ולתוכנית האיחוד האירופי Erasmus Mundus.

הסטודנטיות והסטודנטים שהגיעו מארצות הברית, רוסיה, סין, ספרד, מקסיקו, פולין, ניגריה, נפאל, אתיופיה והפיליפינים, הביאו איתם לא רק את כישרונם האקדמי, אלא גם מגוון תרבותי עשיר שמעשיר את חיי הקמפוס ואת הסביבה המחקרית.

המסע האקדמי של הסטודנטים בתוכנית מתחיל באוניברסיטת בר-אילן, בה הם מבלים את שנתם הראשונה בלימודי ליבה בתחום מדעי המוח ומדעי הנתונים. התוכנית מותאמת אישית לרקע האקדמי של כל סטודנט, ומאפשרת להם להשתלב בסביבת המחקר התוססת של המרכז. בהמשך, הם משתתפים בבית ספר קיץ ייחודי באוניברסיטת זאגרב, שם הם נחשפים לנושאים מתקדמים בתחום ופוגשים מנחים פוטנציאליים לעבודת התזה שלהם.

את השנה השנייה בתואר לומדים הסטודנטים באחת מהאוניברסיטאות השותפות המובילות באירופה - המכון הטכני של אוניברסיטת ליסבון בפורטוגל, אוניברסיטת פדובה באיטליה, האוניברסיטה החופשית של אמסטרדם בהולנד, אוניברסיטת יוושקולה בפינלנד או אוניברסיטת זאגרב בקרואטיה.

"ההצלחה המתמשכת של התוכנית והביקוש הגבוה אליה מחזקים את מעמדנו בחזית המחקר העולמי," מציין פרופ' אלון קורנגרין, ראש המרכז הרב תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן. "מרכז גונדה גאה להמשיך ולהוביל קונסורציום של אוניברסיטאות מצטיינות ולהכשיר את הדור הבא של חוקרי המוח בעידן הבינה המלאכותית ומדעי הנתונים."

תוכנית NeuroData הייחודית, זיכתה את המרכז ע"ש גונדה במענק יוקרתי בסך 3.6 מיליון אירו מתוכנית Erasmus Mundus האירופית, ובכך הפכה בר-אילן לאוניברסיטה הישראלית הראשונה שזכתה במענק נחשב זה.