אודות המרכז לחקר המוח
המרכז הרב תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר אילן, נוסד בשנת 2003 על ידי פרופ' משה אבלס, מגדולי חוקרי המוח בישראל (זוכה פרס א.מ.ת) והיה המרכז הראשון לחקר המוח בישראל המאגד תחת קורת גג אחת חוקרים מתחומים שונים. המרכז מעניק לתלמידיו לימודים והכשרה רב תחומית בחקר המוח. הבנת המוח והכרתו מהווים בסיס הכרחי לתחום הבינה המלאכותית המתפתח.
מחקר במרכז
במרכז כ 60 מעבדות מחקר בהן חוקרי מוח מתחומים שונים חוקרים את המנגנונים הפיזיולוגיים והקוגנטיביים של המוח. ככל שהידע והמחקר מתקדמים, המדע מגלה כיצד משפיע המוח על ההתנהגות, המחשבות, הלמידה, התפיסה, הראייה, הריח, על מחלות (פרקינסון ואלצהיימר), כמו גם על התפתחות AI.
לימודים במרכז
תוכנית הלימודים במדעי המוח כוללת תואר ראשון BSc, תואר שני MSc ודוקטורט PhD.
הלימודים כוללים גם מסלולים לתואר שני MSc בתוכניות לימוד בינלאומיות מדעי המוח + מדעי הנתונים.
הלימודים מבוססים על עיקרון של הקניית בסיס ידע רב-תחומי במדעי החיים, פסיכולוגיה, שפה, מדעי המחשב, פיזיקה, כימיה ומתמטיקה לצד קורסים יעודים ומעמיקים במדעי המוח.
אז למה לי מדעי המוח בבר-אילן עכשיו?
כי המאה ה-21 היא המאה של מדעי המוח ובינה מלאכותית והחוקרים שלנו הם בעלי שם עולמי בחקר המוח.
כי התארים שלנו יוקרתיים ובינלאומיים וכוללים שיתופי פעולה עם אוניברסיטאות בחו"ל.
כי בוגרינו משתלבים בחברות המובילות את התעשיות עתירות הידע.
כי הסטודנטים שלנו נהנים מפטור מלא משכר לימוד וכן ממלגת קיום.
כי אין שני ליחס האישי ולאווירה המשפחתית אצלנו
תכנסו לראש והצטרפו אלינו!
הבניין ע"ש לסלי וסוזן גונדה - שילוב של מדע ואמנות
המרכז לחקר המוח שוכן בבניין בן שבע קומות, בקצה הצפוני של קמפוס בר אילן.
הארכיטקטורה הפנימית של הבניין, שתוכננה ועוצבה ע"י האמן יעקב אגם, כוללת מוטיב ייחודי: בכל קומה חללי העבודה המשותפים הם עגולים ונמצאים האחד מעל השני ליצירת מבנה גלילי במרכזו של הבניין, המזכיר מיקרוסקופ ענק. בתחתית המיקרוסקופ כעין צלחת שקופה, המעבירה אור למטה. המבנה הייחודי נועד לאפשר שיתוף פעולה מרבי בין החוקרים בבניין, המגיעים מתחומים מדעיים שונים. כך למשל, בכל קומה קיים חלל מרכזי ציבורי המעודד עבודה משותפת. כמו כן קיימת בבניין גלריה פתוחה בת שש קומות, ואודיטוריום המכיל 300 מקומות ישיבה, בו מתקיימים קורסים, סמינרים וכנסים מדעיים.