אודות המרכז לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן

תעלומת המוח ופעולתו היא אחת השאלות אשר העסיקו מדענים מאז ומעולם.

המרכז לחקר המוח הינו מרכז מדעי ולימודי.  יש בו חוקרי מוח מתחומי מחקר שונים אשר חוקרים את המנגנונים הפיזיולוגיים והחישוביים שדרכם המוח מכוון את האופן בו אנו תופסים את העולם ופועלים בתוכו.
תכנית הלימודים במדעי המוח כוללת תואר ראשון BSc, ,תואר שני MSc ודוקטורט PHd. הלימודים מבוססים על עיקרון של הקניית בסיס ידע רב-תחומי במדעי החיים, פסיכולוגיה, שפה, מדעי המחשב, פיזיקה, כימיה ומתמטיקה לצד קורסים יעודים ומעמיקים במדעי המוח.
הלימודים כוללים גם מסלולים לתואר שני MSc בתוכניות לימוד בינלאומיות מדעי המוח + מדעי הנתונים.

אז למה לי מדעי המוח בבר-אילן עכשיו?

// כי המאה ה-21 היא המאה של מדעי המוח ובינה מלאכותית

// כי החוקרים שלנו הם בעלי שם עולמי בחקר המוח.

// כי התארים שלנו יוקרתיים ובינלאומיים וכוללים שיתופי פעולה עם אוניברסיטאות בחו"ל.

// כי בוגרינו משתלבים בחברות המובילות את התעשיות עתירות הידע

// כי בוגרינו משתלבים במוסדות המחקר המובילים בארץ ובעולם

// כי הסטודנטים שלנו נהנים מפטור מלא משכר לימוד וכן ממלגת קיום.

// כי אין שני ליחס האישי ולאווירה המשפחתית אצלנו

המרכז הרב תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר אילן, נוסד בשנת 2003 על ידי פרופ' משה אבלס והיה המרכז הראשון לחקר המוח בישראל המאגד תחת קורת גג אחת חוקרים מתחומים שונים ומעניק לתלמידיו הכשרה רב תחומית בחקר המוח. כיום בראש המרכז עומד פרופ' אלון קורנגרין.

תכנסו לראש והצטרפו אלינו!

הבניין ע"ש לסלי וסוזן גונדה

המרכז לחקר המוח שוכן בבניין בן שבע קומות, בקצה הצפוני של קמפוס בר אילן, בצמוד לפקולטות לפסיכולוגיה ולחינוך.

הארכיטקטורה הייחודית של הבניין תוכננה כדי לאפשר שיתוף פעולה מרבי בין החוקרים בבניין, המגיעים מתחומים מדעיים שונים. כך למשל, בכל קומה קיים חלל מרכזי ציבורי המעודד עבודה משותפת. כמו כן קיימת בבניין גלריה פתוחה בת שש קומות, ואודיטוריום המכיל 300 מקומות ישיבה, בו מתקיימים קורסים, סמינרים וכנסים מדעיים.

הארכיטקטורה הפנימית של הבניין, שתוכננה ועוצבה ע"י האמן יעקב אגם, כוללת מוטיב ייחודי: בכל קומה חללי העבודה המשותפים הם עגולים ונמצאים האחד מעל השני ליצירת מבנה גלילי במרכזו של הבניין, המזכיר מיקרוסקופ ענק. בתחתית המיקרוסקופ כעין צלחת שקופה, בקומה הראשונה, המעבירה אור לקפטריה ולפטיו אשר נמצאים קומת הקרקע.

The Gonda Brain Center