פרסומים בתקשורת
-
תואר במדעי המוח והנתונים במרכז לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן, היחידי שזכה במענק של 3.6 מיליון אירו להובלת תוכנית בינלאומית יוקרתית.
מדובר בתוכנית יוקרתית בינלאומית אשר תפתח בפני הסטודנטים הזדמנויות מחקר בשיתוף בין מדינות וכן שילוב מוצלח בתעשיית ההייטק, הביוטק והתחום הקליני.
-
לצום 22 שעות ביום ולא לגעת בקפה – כדי להילחם בזיקנה
פרופ' איתן אוקוןפרופ' איתן אוקון חוקר כיצד אנחנו יכולים לבלום את הניוון שבא עם הזיקנה – ומיישם על עצמו את המסקנות
-
בעיתון "כלכליסט" התפרסם ראיון נרחב עם פרופ' משה בר מהמרכז לחקר המח, על ספרו שיצא לאחרונה. ספרו מתבסס על מחקריו, שמצאו כי דווקא מחשבות נודדות וחוסר ריכוז הם מפתח ליצירתיות ומצב רוח טוב.
פרופ' משה ברבעיתון "כלכליסט" התפרסם ראיון נרחב עם פרופ' משה בר מהמרכז לחקר המח, על ספרו שיצא לאחרונה. ספרו מתבסס על מחקריו, שמצאו כי דווקא מחשבות נודדות וחוסר ריכוז הם מפתח ליצירתיות ומצב רוח טוב.
-
הבלאק פריידי והמוח שלנו: למה אנחנו לא מפסיקים לקנות?
ד"ר עינב סודאיאם נפשכם חשקה באיזה מוצר חדש, כנראה לא הצלחתם לשרוד החודש את יום הרווקים הסיני או את הבלאק פריידי • למה דווקא בימים האלה אנחנו יוצאים עם כרטיסי האשראי למסע ציד של מוצרים? הסיבה – דופמין ו"מערכת תגמול" שגורמים לנו להסתער • ד"ר עינב סודאי מהמרכז הרב תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר אילן בטור מיוחד של "זו דעתי"
-
במעבדת האהבה בודקים איך אירועים דרמטיים משפיעים על מערכות יחסים
פרופ' אשכול רפאליבסלון דמוי "האח הגדול" במעבדה לרגש ויחסים בין אישיים באוניברסיטת בר אילן, חוקרים הפסיכולוג פרופ' אשכול רפאלי וצוותו מה מבריא יחסים זוגיים ומה מקלקל. מהו סוג התמיכה הגרוע ביותר ומהו הסוג המומלץ, למשל בימי הקורונה והאבטלה שפקדו אותנו, ואיזו תועלת לזוגיות יש בתקווה — להבדיל מסתם "אופטימיות"
-
יצאתי למסע חווייתי במציאות מדומה. הבנתי שמשהו בחיינו עומד להשתנות
ד"ר רועי סלומוןד"ר רועי סלומון ממרכז גונדה לחקר המוח באוניברסיטת בר־אילן, משתמש במכשירי מציאות מדומה כדי לחקור כיצד אנחנו מבחינים היכן המציאות נגמרת וההזיה מתחילה. "הגעתי למציאות המדומה לא בגלל ההייפ", הוא אומר, "אלא כי במדע שלי אני צריך לשלוט במציאות במאה אחוז וליצור בה דברים שלא יכולים להיות".
-
גידול בנרשמים למדעי המוח בבר אילן
גידול של 180% במספר הנרשמים לתואר ראשון וגידול של 67% במספר הנרשמים לתואר שני בבר אילן.
"משבר כלכלי ואובדן מקומות עבודה מהווים גורם מכריע בפנייה ללימודים אקדמיים, ואין ספק שהקורונה הציפה את חשיבות המדע, שצומח ומתפתח במוסדות להשכלה הגבוהה בישראל", אומרת פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה.
-
ד"ר רועי סלומון מהמרכז לחקר המח, החוקר את גבולות התפיסה האנושית, התראיין לכתבה ב"הארץ" שעסקה בתפקידו החשוב של "החוש השישי".
ד"ר רועי סלומוןהמידע העצבי נאסף בעזרת ה״חיישנים" השונים שפרוסים ברחבי הגוף ומועבר למוח.
ד״ר רועי סלומון, שחוקר את גבולות התפיסה האנושית, במרכז גונדה לחקר מדעי המוח באוניברסיטת בר־אילן,
מסביר כי המידע הזה מגיע לשני אזורים נפרדים במוח, בהתאם לחלוקה בין מודע ללא מודע.
-
Bar-Ilan Neuroscientists Win Michael J. Fox Foundation Parkinson’s Research Competition
Prof. Bar GadA team of neuroscientists from Bar-Ilan University is one of four winners of The Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research (MJFF) and Sage Bionetworks BEAT-PD (Biomarker and Endpoint Assessment to Track Parkinson’s Disease) DREAM Challenge, a data competition designed to benchmark new methods to predict Parkinson’s disease severity.
-
Researchers rebuild the bridge between neuroscience and artificial intelligence
Prof. Ido KanterHalf-century-old bridge between neuroscience and artificial intelligence is revived through a newly revealed ultrafast brain-inspired learning mechanism utilized to accelerate existing artificial intelligence learning algorithms based on small datasets