חדש! תוכנית מוסמך בינלאומית בשיתוף עם המכון הטכנולוגי של אוניברסיטת ליסבון

תוכנית מוסמך בינלאומית במדעי המוח במגמת מדעי הנתונים בשיתוף המרכז הרב-תחומי לחקר המוח בבר-אילן והמכון הטכנולוגי של אוניברסיטת ליסבון

המרכז הרב-תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר-אילן פתח תואר חדש וייחודי - מוסמך בינלאומי במדעים (MSc)  בשיתוף עם המכון הטכנולוגי של ליסבון. תואר משותף לשתי אוניברסיטאות הוא דרך לשלב כוחות ולהציע לסטודנטים ולסטודנטיות את ההשכלה הטובה ביותר בתחומי העניין שלהם. עבור הסטודנטים הישראלים זוהי הזדמנות לשלב לימודים באחד מהמוסדות האקדמיים המובילים באירופה.

התוכנית החדשה חושפת את התלמידים לרעיונות חדשים, פרדיגמות מדעיות חדשות, דרכים חדשות למחקר, ובאופן כללי, דרכים חדשות לעשות מדע. נוסף על כך התוכנית מפגישה את התלמידים והתלמידות עם מומחים בתחום המחקר משני המוסדות האקדמיים, מה שמרחיב באופן טבעי את קשת הידע והרעיונות שלהם הם ייחשפו. הסטודנטים יבלו את השנה הראשונה שלהם בתוכנית המאסטר באוניברסיטת הבית שלהם – בר-אילן או המכון הטכנולוגי של ליסבון - והשנייה באוניברסיטה השותפה. כל מי שנרשם לתואר זה באחת משתי האוניברסיטאות יוכל להשתתף בתוכנית. התואר יילמד כולו באנגלית.

התוכנית מתמקדת בשילוב בין מדעי המוח ובין מדעי הנתונים (Data Science), שני תחומים מבוקשים המתפתחים במהירות בשנים האחרונות ונוגעים לתחומי חיים רבים ומגוונים, מבנקאות ותעשייה ועד בריאות ומחקר חברתי. לימודי מדעי המוח מבוססים על עיקרון של הקניית בסיס ידע רב-תחומי במדעי החיים, מדעי ההתנהגות, שפה, מדעי המחשב, פיזיקה, כימיה, מתמטיקה ופילוסופיה לצד קורסים ייעודיים ומעמיקים בחקר מערכת העצבים של אנשים ובעלי חיים; בלימודי מדעי נתונים נחשפים למגוון טכנולוגיות מתקדמות, לרבות שפות תכנות, פלטפורמות לבינה מלאכותית ולמידת מכונה. התוכנית מקנה מיומנויות טכנולוגיות מתקדמות לניהול, עיבוד וניתוח Big Data.

נושאי הלימוד בתוכנית החדשה כוללים קורסים מתקדמים בתחומים אלו הן בבר-אילן והן בליסבון. בבר-אילן הדגש הינו על נושאי מחקר המוח ובליסבון על נושאים בהנדסה ביולוגית. בשני המוסדות יתמחו הסטודנטים והסטודנטיות בהבנת אותות ממערכת העצבים ופענוחם.

תנאי קבלה:

התוכנית הבינלאומית הינה רב-תחומית ומקבלת מועמדים ומועמדות לתואר מוסמך לפי אותם תנאי הקבלה של המרכז הרב-תחומי לחקר המוח: בוגרי תואר ראשון במדעי המוח, מדעי המחשב, מדעי החיים, פיזיקה, כימיה, פסיכולוגיה, מתמטיקה והנדסה. במהלך שנת הלימודים הראשונה לתואר מוסמך ובהתאם להצלחת הסטודנטים בקורסים, הם יוכלו לבקש לבצע את שנת המסטר השנייה במכון הטכנולוגי של ליסבון.

ההרשמה היא לתואר שני במדעי המוח במגמת מדעי הנתונים. המעבר לליסבון ייקבע כאמור במהלך השנה הראשונה של התואר.

רוצים לדעת יותר?

צרו קשר gondabrain.center@biu.ac.il